PRIVATUMO POLITIKA

PICCOLA ITALIA gerbia kiekvieno vartotojo privatumą, todėl sukūrėme šias Privatumo politikos taisykles, kuriomis remdamiesi valdysime ir naudosime Jūsų mums suteiktą asmeninę informaciją. Prisijungdami ir naudodamiesi piccolaitalia.lt, Jūs patvirtinate, kad su šiomis taisyklėmis susipažinote, jas suprantate ir sutinkate.

PICCOLA ITALIA pasilieka teisę bet kada peržiūrėti ir keisti Privatumo politikos taisykles. Pakeitimai įsigalioja iš karto juos paviešinus. Stebėti ir susipažinti su Privatumo politikos taisyklių pakeitimais yra paties vartotojo atsakomybė.

I. SĄVOKOS:

  1. Svetainė – internetinis tinklalapis foodprojects.lt, kuris yra pasiekiamas internetiniu adresu – www.piccolaitalia.lt
  2. PICCOLA ITALIA – UAB „Fresh Food“, Lietuvos Respublikoje įsteigta uždaroji akcinė bendrovė, juridinio asmens kodas 302608367, registruotos buveinės adresas – K. Donelaičio g. 62, LT-44248, Kaunas, Lietuva, duomenys kaupiami ir tvarkomi VĮ „Registrų centras“ Juridinių asmenų registre, el. pašto adresas – info@foodprojects.lt
  3. Vartotojas – bet kuris prisiregistravęs prie Svetainės asmuo (tiek fizinis asmuo, tiek juridinis asmuo);
  4. Naudotojas – bet kuris neprisiregistravęs prie Svetainės asmuo (tiek fizinis asmuo, tiek juridinis asmuo), kuris naudojasi Svetaine;
  5. Paslaugos – PICCOLA ITALIA maitinimo paslaugas teikianti įmonė. Paslaugos gali būti nuolatos atnaujinamos, papildomos ar keičiamos Svetainėje, ir visada sąvoka Paslaugos apims visas tokias paslaugas, nurodytas Svetainėje;
  6. Partneriai – yra laikomi tokie juridiniai asmenys, su kuriais PICCOLA ITALIA bendradarbiauja teikdamas Paslaugas Svetainėje;
  7. Slapukas – tai nedidelis failas, kuris siunčiamas į įrenginį, bet kuriam asmeniui besilankant Svetainėje;
  8. Naršyklė – yra programa, skirta atvaizduoti internetinius puslapius (tinklalapius) žiniatinklyje ar asmeniniame kompiuteryje;
  9. Asmens duomenų gavėjas – juridinis ar fizinis asmuo, kuriam teikiami asmens duomenys, įskaitant Partnerius;
  10. Duomenų subjektas – juridinis ar fizinis asmuo, kuris pateikiami savo asmens duomenis;
  11. Privatumo politika – šis dokumentas, kuriame yra numatytos pagrindinės asmens duomenų ir kitos svarbios informacijos rinkimo, kaupimo, tvarkymo ir laikymo taisyklės, naudojantis Svetaine;
  12. Įstatymas – LR asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymas;
  13. Bendrieji reikalavimai – Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos direktoriaus 2008 m. lapkričio 12d.  įsakymas Nr. 1T-17(1.12) „Dėl bendrųjų reikalavimų organizacinėms ir techninėms asmens duomenų saugumo priemonėms patvirtinimo“;
  14. Svetainės administratorius – už Svetainės administravimą atsakingas asmuo;
  15. IP adresas – Kiekvienam prie interneto prijungtam kompiuteriui priskirtas unikalus numeris, kuris žinomas kaip interneto protokolo (IP) adresas. Kadangi šie numeriai paprastai priskiriami pagal šalies blokus, IP adresas gali būti dažnai naudojamas šaliai, kurioje kompiuteris prijungiamas prie interneto, identifikuoti.

II. BENDROSIOS NUOSTATOS

  1. Svetainės Privatumo politikoje yra numatytos pagrindinės Asmens duomenų ir kitos asmeniui svarbios informacijos rinkimo, kaupimo ir jų tvarkymo taisyklės Vartotojui ir/ar Naudotojui naudojantis Svetaine, bei užsakant Svetainėje teikiamas Paslaugas.
  2. Privatumo politika skirta apsaugoti ir ginti Svetainės Vartotojų ir/ar Naudotojų Asmens ir kitus duomenis nuo neteisėto naudojimo.
  3. Tiek Vartotojai, tiek Naudotojai laikomi susipažinę su šia Privatumo politika, kai jie ją gauna elektroniniu paštu registruodamiesi Svetainėje, arba užsisakydami atitinkamas Paslaugas. Su šiuo Svetainės dokumentu galite susipažinti bet kuriuo metu Svetainėje, taip pat jį galite parsisiųsti ir atsispausdinti iš pačios Svetainės. Apie visus būsimus Privatumo politikos pasikeitimus ir/ar papildymus Vartotojai ir Naudotojai visuomet bus informuoti tiek Svetainėje, tiek elektroniniu paštu, kai pirmą kartą po tokių pakeitimų užsisakys Paslaugas ir/ar registruosis prie Svetainės.
  4. Ši Privatumo politika taikoma visais atvejais, kai PICCOLA ITALIA gauna Asmens duomenis dėl to, kad Vartotojas ir/ar Naudotojas rezervuoja staliuką internetu, perka dovanų čekį ar paslaugas per Svetainę norėdami užsakyti teikiamas Paslaugas. Vartotojai ir/ar Naudotojai turėtų atkreipti dėmesį, kad jiems užsisakius Paslaugas, kurias teikia PICCOLA ITALIA Partneriai, jų Asmens duomenų apsaugai papildomai gali būti taikomos Partnerių Privatumo politikos, už kurias PICCOLA ITALIA neatsako. Taip pat PICCOLA ITALIA norėtų atkreipti dėmesį, kad Svetainėje yra nuorodų į kitų asmenų, įmonių ar organizacijų interneto tinklalapius, ir kad PICCOLA ITALIA nėra atsakingas už tokių interneto tinklalapių turinį ir/ar jų naudojamus privatumo politikos užtikrinimo metodus, todėl prieš pateikiant kokią nors informaciją apie save Vartotojas ir/ar Naudotojas turėtų susipažinti su atitinkamo interneto tinklalapio taisyklėmis, privatumo politika ir kitais dokumentais.
  5. Asmenys, norintys rezervuoti staliuką ar pirkti Paslaugas, privalo pateikti savo vardą, el. pašto adresą, telefono numerį ir pateikti informaciją, reikalingą Paslaugai suteikti. Užklausos metu yra sukuriama anketa su Vartotojo ir/ar Naudotojo suteikta informacija. Vartotojas ir/ar Naudotojas gali bet kuriuo metu koreguoti, pildyti arba keisti informaciją, susisiekęs el. paštu info@piccolaitalia.lt

III. ASMENS DUOMENŲ RINKIMAS IR SAUGOJIMAS

  1. Priklausomai nuo Vartotojo ir/ar Naudotojo užsakomų konkrečių Paslaugų pobūdžio yra renkami ir saugomi šie Asmens duomenys:
    1. Naujienlaiškio registracija – el. pašto adresas
    2. Staliukų rezervavimas – vardas pavardė, telefono numeris, el. p. adresas
    3. Dovanų čekio / paslaugų pirkimas – Vardas, pavardė, įmonės pavadinimas, valstybė, adresas, pašto kodas, telefono numeris, el. pašto adresas, papildoma informacija paslaugai suteikti.
  2. Svetainėje yra naudojami vienos rūšies Slapukai.
  3. Slapukų rūšis – PICCOLA ITALIA, siekdamas tobulinti savo Svetainę ir užtikrinti siūlomų Paslaugų įvairovę ir kokybę, bei efektyvų naudojimąsi Svetaine, informuoja, jog naudojantis Svetaine yra renkama informacija skirta Svetainės lankomumui apskaičiuoti (rinkti statistinę informaciją), siekiant pateikti Vartotojų ir/ar Naudotojų interesus atitinkantį Svetainės turinį ir išsaugoti lankymosi istoriją, kai yra gaunamas Vartotojo ir/ar Naudotojo sutikimas, kaip aprašyta šioje Privatumo politikoje.
  4.  Sutikimas galioja neribotą laiką iki Vartotojas ir/ar Naudotojas atšauks savo sutikimą apie tai informuodamas Svetainės administratorių šiuo elektroniniu paštu: info@piccolaitalia.lt. Detali informacija apie Slapukus, kurie renka statistinę informaciją:
  5. Vartotojas ir/ar Naudotojas išreiškia savo išankstinį laisvanorišką sutikimą leisti PICCOLA ITALIA įrašyti slapukus spausdamas mygtuką „SUTINKU“ žemiau nurodytu būdu: „Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą pasirinkimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.”
  6. Naršyklės nustatymais jūs galite ištrinti arba blokuoti visus šiuos Slapukus, bet tokiu atveju dalis Svetainės neveiks.

IV. ASMENS DUOMENŲ NAUDOJIMO TIKSLAI:

  1. PICCOLA ITALIA naudoja Asmens duomenis šiais tikslais:
    1. Staliuko rezervavimas internetu, dovanų čekio ar paslaugų pirkimas (toliau Paslauga). Norėdami užsisakyti Svetainėje siūlomą Paslaugą Vartotojas ir/ar Naudotojas turi pateikti Asmens duomenis tiek, kiek reikia  Paslaugai užsakyti – vardas, telefono numeris, elektroninio pašto adresas, įmonės pavadinimas, valstybė, adresas, pašto kodas, telefono numeris, el. pašto adresas, papildoma informacija paslaugai suteikti.
    2. Norint užtikrinti nuolatinį Svetainės Paslaugos tobulinimą ir vystymą, bei pateikti Vartotojui ir/ar Naudotojui kuo geresnius Paslaugos pasiūlymus bei atnaujinimus PICCOLA ITALIA turi teisę naudoti Asmens duomenis (vardas, elektroninio pašto adresas)  ir rinkodaros tikslais, kai Vartotojas ir/ar Naudotojas išreiškia savo sutikimą (pvz. pažymint atitinkamą laukelį varnele, užsisakius naujienlaiškį).
    3. Tiesioginės rinkodaros tikslais PICCOLA ITALIA renka šiuos asmens duomenis: asmens vardą, elektroninį paštą. Sutikimas, kad Asmens duomenys būtų naudojami rinkodaros tikslais, išreiškiamas pažymint atitinkamą laukelį varnele. Elektroniai laiškai yra siunčiami tik gavus išankstinį Vartotojo ir/ar Naudotojo sutikimą. Elektroniai laiškai yra siunčiami norint pristatyti informaciją Vartotojams ir/ar Naudotojams apie atnaujintas PICCOLA ITALIA teikiamas paslaugas.
  2. Visi asmens duomenys renkami tiesioginės rinkodaros ir kitais tikslais atitinka Įstatymo ir Bendrųjų reikalavimų nuostatas.
  3. Vartotojas ir/ar Naudotojas bet kada gali atšaukti šį savo sutikimą atsiųsdamas elektroninį laišką Svetainės administratoriui info@piccolaitalia.lt arba paspaudęs nuorodą “Atsisakyti prenumeratos”.
  4. Administruodamas Svetainę ir diagnozuodamas galimus sutrikimus Svetainės administratorius gali naudoti Vartotojų ir/ar naudotojų IP adresus.

V. PASKYROS

  1. PICCOLA ITALIA paslaugos yra nuorodos tam tikruose internetiniuose puslapiuose, kuriuose gali būti talpinama ta pati informacija, kaip ir Svetainėje, nes PICCOLA ITALIA yra tiek Svetainės, tiek Paskyrų valdytojas. Svetainės Paskyrų naudotojams taikoma to internetinio puslapio, kuriame yra PICCOLA ITALIA Paskyra, Privatumo politika ir to puslapio taisyklės, taip pat ši Privatumo politika ir kitos Svetainėje publikuojamos PICCOLA ITALIA taikytinos taisyklės.
    1. PICCOLA ITALIA turi Paskyras šiuose internetiniuose puslapiuose:
    2. PICCOLA ITALIA (gerbėjų puslapis/fanpage; socialinis tinklas Facebook);
    3. PICCOLA ITALIA (gerbėjų puslapis/fanpage; socialinis tinklas Pinterest);

VI. ASMENS DUOMENŲ TEIKIMAS

  1. PICCOLA ITALIA informuoja, jog neperduoda nei atlygintinai, nei neatlygintinai ar kitokiu būdu neatskleidžia Asmens duomenų tretiesiems asmenims esantiems tiek Lietuvos Respublikoje, tiek Europos Sąjungos šalyse ir kitose užsienio valstybėse, išskyrus žemiau nurodytus atvejus:
    1. jei yra Vartotojo ir/ar Naudotojo sutikimas;
    2. teikiant Svetainėje siūlomas Paslaugas – Partneriams arba įgaliotiems tretiesiems asmenims, kurie tvarko Asmens duomenis PICCOLA ITALIA pavedimu šioje Privatumo politikoje nurodytais tikslais, pavyzdžiui, mokėjimų atlikimas, Paslaugų užsakymas ir pan.;
    3. teisėsaugos institucijoms pagal Lietuvos Respublikos teisės aktų numatytą tvarką;
    4. jeigu būtina užkirsti kelią nusikalstamoms veikoms arba būtina jas tirti.
  2. Vartotojo ir/ar Naudotojo Asmens duomenys yra teikiami į Europos Sąjungos valstybes nares ar į kitas užsienio valstybes tokiomis pat sąlygomis ir tvarka, kaip ir Lietuvos Respublikoje esantiems Asmens duomenų gavėjams tik tikslams, numatytiems šioje Privatumo Politikoje.

VII. ASMENS DUOMENŲ KOREGAVIMAS, PAPILDYMAS IR IŠTRINIMAS

  1. Duomenų subjektui suteikiama teisė žinoti apie savo asmens duomenų tvarkymą; susipažinti su savo asmens duomenimis ir kaip jie yra tvarkomi; reikalauti ištaisyti, sunaikinti savo asmens duomenis arba sustabdyti, išskyrus saugojimą, savo asmens duomenų tvarkymo veiksmus, kai duomenys tvarkomi nesilaikant šio ir kitų įstatymų; nesutikti, kad būtų tvarkomi jo duomenys.
  2. Duomenų subjektas pateikęs duomenų valdytojui ar duomenų tvarkytojui asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą arba teisės aktų nustatyta tvarka ar elektroninių ryšių priemonėmis, kurios leidžia tinkamai identifikuoti asmenį, patvirtinęs savo asmens tapatybę, turi teisę gauti informaciją, iš kokių šaltinių ir kokie jo asmens duomenys surinkti, kokiu tikslu jie tvarkomi, kokiems duomenų gavėjams teikiami ir buvo teikti bent per paskutinius 1 metus neatlygintinai.
  3. Duomenų valdytojas, gavęs duomenų subjekto paklausimą dėl jo asmens duomenų tvarkymo, privalo atsakyti, ar su juo susiję asmens duomenys yra tvarkomi, ir pateikti duomenų subjektui prašomus duomenis ne vėliau kaip per 30 kalendorinių dienų nuo duomenų subjekto kreipimosi dienos. Duomenų subjekto prašymu tokie duomenys turi būti pateikiami raštu. Neatlygintinai tokius duomenis duomenų valdytojas teikia duomenų subjektui kartą per kalendorinius metus. Teikiant duomenis atlygintinai, atlyginimo dydis neturi viršyti duomenų teikimo sąnaudų. Duomenų teikimo atlyginimo tvarką nustato Vyriausybė.
  4. Jeigu susipažinęs su savo Asmens duomenimis Duomenų subjektas nustato, kad jo Asmens duomenys yra neteisingi, neišsamūs ar netikslūs, turi teisę kreiptis į PICCOLA ITALIA elektroniniu pašto adresu prašydami ištaisyti neteisingus, neišsamius, netikslius Asmens duomenis ir (arba) sustabdyti tokių Asmens duomenų tvarkymo veiksmus. Asmens duomenys taisomi ir naikinami arba jų tvarkymo veiksmai sustabdomi pagal duomenų subjekto  rašytinį prašymą ir patvirtinus asmens tapatybę. PICCOLA ITALIA įgyvendina Duomenų subjekto teisę ištaisyti arba sustabdyti asmens duomenų tvarkymą (arba asmens duomenis sunaikinti)  ne vėliau nei per 5 darbo dienas neatlygintinai bei informuoti Duomenų subjektą nuo Duomenų subjekto prašymo gavimo.
  5. Duomenų valdytojas privalo supažindinti duomenų subjektą su jo teise nesutikti, kad Duomenų subjekto asmens duomenys būtų tvarkomi ar ketinami tvarkyti tiesioginės rinkodaros tikslais. Duomenų subjektas rašytinį pranešimą apie nesutikimą dėl asmens duomenų tvarkymo pateikia duomenų valdytojui asmeniškai, paštu ar elektroninių ryšių priemonėmis. Jeigu duomenų subjekto nesutikimas yra teisiškai pagrįstas, duomenų valdytojas privalo nedelsdamas neatlygintinai nutraukti asmens duomenų tvarkymo veiksmus, išskyrus įstatymų nustatytus atvejus, ir informuoti duomenų gavėjus.
  6. Duomenų subjektas turi teisę nesutikti, kad būtų tvarkomi jo asmens duomenys, nenurodydamas nesutikimo motyvų, kai duomenys tvarkomi ar ketinami tvarkyti tiesioginės rinkodaros arba socialinio ir viešosios nuomonės tyrimo tikslais. Šiuo atveju duomenų valdytojas privalo nedelsdamas ir nemokamai nutraukti asmens duomenų tvarkymo veiksmus, išskyrus įstatymų nustatytus atvejus, ir informuoti duomenų gavėjus.
  7. PICCOLA ITALIA Asmens duomenis saugo 2 (du) metus nuo jų pateikimo datos.
  8. Duomenų valdytojas, gavęs duomenų subjekto paklausimą dėl jo asmens duomenų tvarkymo, privalo atsakyti, ar su juo susiję asmens duomenys yra tvarkomi, ir pateikti duomenų subjektui prašomus duomenis ne vėliau kaip per 30 kalendorinių dienų nuo duomenų subjekto kreipimosi dienos. Duomenų subjekto prašymu tokie duomenys turi būti pateikiami raštu. Neatlygintinai tokius duomenis duomenų valdytojas teikia duomenų subjektui kartą per kalendorinius metus. Teikiant duomenis atlygintinai, atlyginimo dydis neturi viršyti duomenų teikimo sąnaudų. Duomenų teikimo atlyginimo tvarką nustato Vyriausybė.
  9. Įgyvendindami aukščiau minėtas teises Duomenų subjektas gali kreiptis į PICCOLA ITALIA el. paštu info@piccolaitalia.lt

VIII. ASMENS DUOMENŲ APSAUGA

  1. PICCOLA ITALIA užtikrina, jog Vartotojo ir/ar Naudotojo pateikiami Asmens duomenys Svetainėje būtų apsaugoti nuo bet kokių neteisėtų veiksmų: neteisėto Asmens duomenų pakeitimo, atkleidimo ar sunaikinimo, asmens tapatybės vagystės, sukčiavimo bei Asmens duomenų apsaugos lygis atitiktų Lietuvos Respublikos teisės aktų reikalavimus.
  2. Asmens duomenys yra saugomi nuo praradimo, neleistino naudojimo ir pakeitimų. Patalpa, kurioje laikomi surinkti duomenys, yra fiziškai apsaugota nuo pašalinių asmenų prieigos. Svetainės Vartotojų ir/ar Naudotojų duomenis sauganti duomenų bazė yra apsaugota nuo neleistinos prieigos per kompiuterinius tinklus.
  3. Vartotojas įsipareigoja ir privalo saugoti savo prisijungimo prie Svetainės slaptažodį ir prisijungimo vardą, bei kitus duomenis. Tiek Vartotojas, tiek Naudotojas įsipareigoja ir privalo jokiems kitiems tretiesiems asmenims neatskleisti Asmens duomenų nei apie save, nei apie trečiuosius asmenis, jeigu tokie trečiųjų asmenų Asmens duomenys jam teko prieinami, ir iš karto apie matomus pažeidimus informuoti PICCOLA ITALIA

IX. BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS

Ši Privatumo politika galioja nuo 2018 m. gegužės 25 dienos. Apie bet kokius Privatumo politikos pasikeitimus Vartotojai ir/ar Naudotojai bus informuoti Svetainėje, ir siunčiant pranešimus elektroninio pašto adresu.